Ólomüveg készítőként gyakran fordulnak hozzám azzal a kérdéssel, hogy mennyi az ólomüveg ára.

Nos, ez egy olyan kérdés, amit nehéz, sőt lehetetlen a szükséges paraméterek ismerete nélkül megválaszolni.

Az ólomüveg árak ugyanis több dologtól is múlhatnak. Nem mindegy például, hogy az elkészítendő ólomüveg mintája meg van-e már tervezve, vagy esetleg nekem kell-e azt elkészítenem. A tervezés során folyamatos egyeztetésre van szükség a megrendelővel, így ez a folyamat egészen időigényes is lehet.

Továbbá, az is sokat számít az ólomüveg árak meghatározásakor, hogy mennyire részletes, aprólékos az ólomüveghez kiválasztott minta.  Az ólomüveg készítése során minden egyes üvegdarabhoz sablon készül, melyet aztán egyenként kell a megfelelő színű üvegre felrajzolni, majd kivágni, csiszolni, fóliázni stb. Sokat számít tehát, hogy hány üvegdarabból fog összeállni a kész ólomüveg.  Értelemszerűen minél több üvegdarabra van szükség az ólomüveg mintájának elkészítéséhez, annál magasabbra rúghatnak majd az ólomüveg árak.

Az ólomüveg árak szempontjából az sem mindegy továbbá, hogy milyen minőségű anyagokból kell elkészítenem a megrendelt ólomüveget. Az üvegeknek például több típusa is van, vannak jobb és rosszabb minőségű, így drágább és olcsóbb üvegek.

Az ólomüveg elkészítésének idejét, így természetesen az ólomüveg árk mértékét egyaránt befolyásolják az elkészítendő ólomüvegek mérete. A kisebb méretű üvegek a legtöbb esetben olcsóbbak, mint a nagyobbak.

Utolsó sorban pedig az ólomüveg árak meghatározásában jelentősége lehet annak, hogy mennyire bonyolult lesz a kész ólomüvegek beépítése. Amennyiben kisebb ólomüvegről van szó, a beépítés könnyen megoldható műhelyemben. Nagyobb ólomüveg esetén azonban plusz költséggel járhat az ólomüveg helyszínre szállítása, ahol is megtörténik majd a beépítés.

Mint látható az a kérdés, hogy mennyi az ólomüveg ára, így, minden további információ nélkül megválaszolhatatlan.

Ahhoz, hogy megközelítő értéket tudjak mondani a rendelendő ólomüveg árával kapcsolatosan ismernem kell a rendelés részleteit, méreteket, mintát, üvegtípusokat stb.

Ólomüveget szeretne? Érdekelné, hogy megközelítőleg mennyibe kerülne a vágyott ólomüveg ára?

Ólomüveggel kapcsolatos kérdéseivel és megrendelésével írjon emailt a sooscsilla.glass@gmail.com címre, vagy lépjen velem kapcsolatba az alábbi telefonszámon: 06 30 557 6233